en baby holder en pakke water wipes

Min erfaring med Water Wipes – våtservietter for baby

Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker til Jollyroom.no og Farmasiet.no.
Foto hentet fra https://shop.waterwipes.co.nz/


Jeg er nok litt i overkant opptatt av å ha gode og effektive rutiner på saker og ting. Etter at jeg fikk min datter, har jeg organisert og omorganisert stellebordet og området rundt mange ganger. Siden stellebordet står såpass langt fra vasken at jeg ikke kan vri opp en klut og samtidig holde en hånd på babyen, bestemte jeg meg for å bruke våtservietter.

De første månedene var det Rema1000 og Coop sine egne svanemerkede våtservietter vi hadde i hus. Det skal sies at det gikk mange dager mellom hver bæsjebleie i denne tiden, så det gikk ikke så mye av våtserviettene uansett.

Innlegg: Slik endret jeg hudpleierutinen min da jeg var gravid.

Så reiste vi langtur til Frankrike og jeg plukket med meg noen våtservietter fra butikkhyllen som skulle være milde og skånsomme for babyen. Men jeg ble skuffet. Jeg syntes jeg de la igjen et ekkelt belegg på huden etter bruk. Jeg følte behov for å vaske over stumpen igjen med vann. Og da er det jo plutselig ikke så praktisk lengre med våtservietter.

Så neste gang vi var i butikken så jeg etter noe bedre. Og da falt valget på en pakke med Water Wipes (annonselenke til Jollyroom.no).

Min erfaring: Jeg ble så fornøyd med Water Wipes at jeg håpet å finne dem i Norge.

Og det gjorde jeg!

Min erfaring med Water Wipes

Water Wipes er myke engangskluter i viskose dynket i 99,9 % vann og 0.01 % fruktekstrakt.

De kommer i pakker à 60 stk med klebrig åpne-lukke-mekanisme.

De komposterbare klutene føles veldig behagelige mot huden og er akkurat passe fuktige. Selv om de er uparfymerte, synes jeg de føles forfriskende. Kanskje er det på grunn av den ørlille andelen fruktekstrakt?

Min erfaring med Water Wipes er at stumpen blir fin og ren uten bruk av såpe. Vann er tilstrekkelig. Jeg føler i hvert fall at jeg vil påføre så få produkter som mulig på den myke babyhuden!

Et lite minus er at klutene kan henge litt sammen i hverandre, så man må lære seg teknikken for å dra dem ut av pakken en og en av gangen.

Et tips er å kjøpe en universal og gjenbrukbar åpne-lukkemekanisme (annonselenke til jollyrom.no) separat.

Da er det mye lettere å forsyne seg av våtserviettene, og du risikerer ikke at limen på luken integrert i pakken slutter å virke og at våtserviettene tørker ut.

Mye lavere pris om du kjøper mange pakker Water Wipes fra jollyroom.no

Som du ser under, så er det ganske mye å spare på å kjøpe flere pakker på en gang.

Personlig liker jeg uansett alltid å kjøpe produkter jeg bruker jevnlig i bulk, slik at jeg alltid har noe på lager! Så for meg passet det perfekt å kjøpe 9-pakningen.

Våtservietter og dårlig samvittighet?

Så kan man jo spørre seg om det er nødvendig med engangservietter vætet med vann.

Hva med å bruke en klut med vann fra springen? Hva med miljøbelastningen? Og er det ikke en unødvendig utgift?

Jeg tenker som så, at når man får en baby i hus, så står små og store utfordringer i kø. Da er man nødt til å finne de løsningene som gjør at man kommer seg gjennom dagene så godt som mulig.

Kanskje blir babyen din sår av klut og vann?

Kanskje er stellebordet for langt vekke fra vasken til at man trygt kan ha en hånd på barnet mens man vrir opp en klut? Det er mitt tilfelle, som nevnt tidligere.

i tillegg så blir jeg selv sår av klut og vann på grunn av atopisk eksem.

Innlegg: Min favoritt-kortisonkrem som ikke klisser til hendende

En utfordring for meg i småbarnstiden er faktisk all vaskingen. Jeg tror hendene mine aldri har vært like mye i kontakt med vann som de er nå, og jeg merker det godt på eksemen. Å unngå å bruke klut når jeg skifter bæsjebleier reduserer vanneksponeringen littegranne i alle fall. og så prøver jeg å huske å smøre meg med Canoderm (annonselenke til farmasiet) etter hver gang jeg har vært i kontakt med vann.

Innlegg: Canoderm og Curemid – hva er forskjellen?

Samtidig har jeg valgt å bruke tøybleier, så jeg hjelper miljøet litt der, i alle fall. Og når det gjelder klær og leker så har vi nesten bare arvet eller kjøpt brukt.

Alle monner drar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *