Effektiv kortisonkrem som ikke er klissete

Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker til Farmasiet.no.


Har du eksem, men kvir deg for å bruke den reseptbelagte kortisonkremen din?

Jeg husker godt hvor klissete kortisonkremen jeg hadde resept på tidligere var. Det er på hendene jeg er plaget mest med eksem, og jeg pleide alltid å måtte ta på bomullshansker utenpå kortisonkremen for at jeg ikke skulle gni den inn på klærne mine eller rundt omkring i huset.

På leting etter en kortisonkrem som ikke er klissete

For noen år siden, da jeg hadde et oppbluss med eksem på hendene, så orket jeg ikke mer av den klissete kortisonkremen min. Jeg tenkte at det må jo finnes noe bedre på markedet! Jeg hadde brukt samme kortisonkrem, Elocon, helt siden jeg var barn, og bestemte meg for å undersøke litt på nett hva som finnes der ute.

Jeg fant ut av var at den kremen jeg hadde, Elocon, var klassifisert som sterk kortisonkrem, det vil si gruppe 3.

Milde (gruppe I): Hydrokortison (Mildison, Hydrokortison). 
Middels sterke (gruppe II): Desonid (Apolar), hydrokortisonbutyrat (Locoid). 
Sterke (gruppe III): Betametason (Betnovat), mometason (Elocon, Ovixan), fluocinolonacetonid (Synalar), desoksymetason (Ibaril). 
Ekstra sterke (gruppe IV): Klobetasol (Dermovat). 

HENTET FRA SYKEHUSAPOTEKENE

Virkestoffet i Elocon heter altså mometason, og Sykehusapotekene nevner en annen krem med samme virkestoff, nemlig Ovixan (annonselenke til Farmasiet.no). Interessant! Og det ble mer interessant da jeg gikk inn på produsenten Galenica sin nettside. Der skriver de nemlig at Ovixan er laget for å ikke være klissete på huden, men at den skal fungere like godt som nettopp Elocon!

Ovixan® (mometasonfuroat) er en sterktvirkende glukokortikoid (gruppe III) for symtomatisk behandling av inflammatoriske hudsykdommer – som atopisk eksem og psoriasis. Effekten er like god som Elocon®. Kremen er basert på en olje/ vann-emulsjon og er framstilt for å forbedre pasientopplevelsen ved å ikke klebe, lukte eller bli kornete.

FRA PRODUSENTEN GALENICA SIN NETTSIDE

Min erfaring med Ovixan

Jeg forhørte meg straks med fastlegen min, som skrev ut resept på Ovixan (annonselenke til Farmasiet.no) til meg.

Og for en forskjell det var med Ovixan sammenliknet med Elocon! Ovixan trekker raskt inn i huden, og er ikke klissete i det hele tatt! Jeg kan trygt bruke den uten behov for bomullshansker.

Galenica skriver for øvrig på nettsiden at det er et problem at mange med eksem kvir seg for å bruke kremene sine fordi de ikke er kjekke å bruke. Jeg skulle virkelig ønske Ovixan hadde vært på markedet da jeg var barn. Det hadde garantert spart meg for mange blødende og smertefulle åpne sprekker på fingerknokene.

Men, bedre sent enn aldri! Så jeg kan varmt anbefale alle som har behov for en kortisonkrem i gruppe 3 å prøve Ovixan.

Minimer behovet for kortisonkrem med Canoderm

Såklart bør man bruke kortisonkrem så sjelden som mulig. Derfor er det viktig å gjøre det man kan for å forebygge eksemutbrudd. Jeg sverger til Canoderm (annonselenke til Farmasiet.no) (som jeg også skulle ønske jeg hadde hatt som barn!).

Les innlegget mitt om Canoderm som forebyggende fuktighetskrem

Hva med deg, har du prøvd Ovixan? Hva er din erfaring?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *