Boksene med Cerave-kremene som ligger i vinduskarmen

Test: Rimelig dagkrem med solfaktor 30 og øyekrem fra Cerave

Reklame: Dette innlegget inneholder lenker til Med24.no og til Farmasiet.no.


For tiden tester jeg ut to produkter fra Cerave: en lett fuktighetskrem med solfaktor 30, Cerave Facial Moisturising Lotion SPF 30 (annonselenke til Med24.no) og en lett øyekrem med hyaluronsyre for redusering av mørke ringer og poser under øynene, Cerave Eye Cream (annonselenke til Med24.no). Dette er to rimelige, men forhåpentligvis gode, produkter. Her er mitt førsteinntrykk!

Som dere vet, så er jeg tilhenger av daglig bruk av solkrem i ansiktet. Nå hadde jeg likevel lyst til å teste ut en dagkrem med solfaktor. På mørke vinterdager eller dager man ikke tilbringer noe særlig tid ute så føler jeg at det er unødvendig å ta på solkrem med faktor 50, men det føles bra med litt beskyttelse uansett, særlig siden jeg bruker reseptbelagte kremer mot akne.

Les innlegget om min erfaring med Zalna her

Kremtubene oppstilt på et bord

Mitt førsteinntrykk av Cerave Moisturising Lotion SPF 30

Cerave Moisturising Lotion SPF 30 (annonselenke til Med24.no) inneholder – som navnet tilsier – solfaktor 30, og beskytter både mot UVA- og UVB-stråler. I tillegg inneholder den de aktive ingrediensene hyaluronsyre, niacinamid, og ceramider. Dette var grunnen til at jeg ville prøve nettopp denne dagkremen med solfaktor, kombinert med den hyggelige prisen og den hygieniske pumpetuben. I tillegg er den ikke-komedogen, dvs. at den ikke skal tette igjen porene. Dette er bra for oss med kvise-problemer!

Kremen er uparfymert, og jeg synes den har en helt svak duft som minner littegranne om solkrem. Personlig plager ikke det meg. Konsistensen er lett, men føles likevel fuktighetsgivende.

Det står på pakken at denne kremen skal være for normal til tørr hud. Min hud er tørr (til tross for akne-problemene, ja) og jeg må påføre en ganske stor mengde av denne kremen for å føle at hele ansiktet og halsen er dekket og godt fuktet. Så jeg tror ikke denne kommer til å være så drøy i bruk. Men den føles behagelig på huden, og huden føles fuktet og smidig gjennom hele dagen. Jeg blir litt blank i t-sonen (panne, nese, hake) men det er jeg jo vant til at skjer med de fleste kremer. Bittelitt pudder gjør susen!

Konklusjon

Alt i alt har jeg et positivt førsteinntrykk av denne kremen, og ser frem til å fortsette å bruke den. Anbefaler deg med normal til tørr hud som er ute etter en rimelig og uparfymert dagkrem med SPF og aktive ingredienser å prøve den! (Men husk at etterhvert som dagene blir lysere så vil ikke dagkrem med SPF erstatte ordentlig solkrem.)

Hånd med de to kremene på for å vise konsistensen
Øverst ser dere Cerave Moisturising Lotion SPF 30 og nederst ser dere Cerave Eye Cream

Mitt førsteinntrykk av Cerave Eye Cream

I tillegg kjøpte jeg en tube med øyekrem fra Cerave, med det enkle navnet Cerave Eye Cream (annonselenke til Med24.no). Jeg var nesten tom for den forrige øyekremen jeg testet ut, Hyalu B5 Eyes fra La Roche Posay (annonselenke til Farmasiet.no). Denne likte jeg ganske godt, og vurderte å kjøpe den igjen, men bestemte meg for å prøve ut Cerave sin først. I skrivende stund koster Cerave Eye Cream 118 kr hos Med24.no mens La Roche Posay Hyalu B5 Eyes koster 354 kr hos Farmasiet.no (annonselenker). Begge inneholder hyaluronsyre som er med på å tilføre fukt til huden.

Når det gjelder øyekrem, så er jeg egentlig ikke tilhenger av å kjøpe mange dyre spesialkremer til alle mulige områder på huden. Likevel synes jeg det er praktisk å bruke øyekrem fordi jeg periodevis bruker reseptbelagte kremer mot akne. Disse skal ikke brukes tett opp til øynene, så da er det praktisk å ha en øyekrem for hånden. Solkremen som jeg bruker daglig store dele av året liker jeg heller ikke ha på for nærme øynene for da kan det begynne å svi litt. Jeg synes for øvrig også det er fint å ha tilført godt med fukt under øynene før jeg tar på concealer.

Les innlegget om den siste – og beste? – concealeren jeg har prøvd

Også denne kremen er uparfymert, og jeg synes ikke den svir i øynene. Den har en lett, men fuktende konsistens (se bildet over) og er behagelig og lett å påføre. Sammenliknet med La Roche Posay Hyalu B5 Eyes så føles den ikke like fuktende siden den er lettere i konsistensen, men jeg synes likevel den virker fuktende nok. En fordel er at jeg føler jeg ikke trenger jobbe like mye med den for å få den fordelt utover øyeområdet som jeg måtte gjøre med La Roche Posay sin øyekrem.

Konklusjon

Alt i alt er jeg godt fornøyd etter noen første dagers bruk. Øyeområdet føles fuktet gjennom hele dagen. Gitt den gode prisen så anbefaler jeg absolutt å prøve denne kremen om du ser etter en rimelig med god øyekrem!

Hva med deg, har du god erfaring med Cerave sine produkter?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *