Min erfaring med Zalna mot akne i voksen alder Hudpleienerden

Akne i voksen alder – Min erfaring med Zalna

Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker.

Foto: Matt Moloney på Unsplash


I et tidligere innlegg har jeg skrevet litt om min erfaring med akne i voksen alder. Det var nemlig ikke før mot slutten av 20-årene at jeg begynte å bli plaget med uren hud. Det ble etterhvert så plagsomt at jeg begynte med reseptbelagte kremer mot akne.

Jeg brukte først EpiDuo (annonselenke til Farmasiet.no) en stund, men så opplevde jeg at den ikke hadde særlig virkning lengre. Da foreslo hudlegen Zalna Gel (annonselenke til Farmasiet.no), og min erfaring med Zalna er veldig positiv!

Zalna Gel inneholder to virkestoff: Klindamycinfosfat og tretinoin. Klindamycinfosfat er en type antibiotika, mens tretinoin er vitamin A-syre. Zalna Gel er en gjennomsiktig, gulaktig tyntflytende gel som er lett å smøre utover. Jeg bruker den hver kveld før jeg legger meg.

Får jeg flassende hud av Zalna?

Reseptbelagte kremer mot akne kan være nokså sterke for huden, men personlig har jeg faktisk ikke hatt noe problemer med verken rødhet eller hud som skaller. De få gangene det har svidd litt i huden er når jeg har påført litt for mye Zalna. Så husk at et tynt lag er nok!

I tillegg merket jeg at jeg fikk nokså sensitiv hud da jeg prøvde meg på å kombinere Zalna om kvelden med vitamin C-serum om morgenen. Da ble huden rød og varm når jeg tok på meg solkrem. Så jeg måtte slutte å kombinere Zalna med vitamin C.

Uansett er det fint å ha en god fuktighetskrem tilgjengelig når du bruker Zalna mot akne.

Fuktighetskrem når jeg bruker Zalna

Den ansiktskremen jeg liker aller best sammen med reseptbelagte kremer mot akne, er Eucerin sin  Dermo Purifyer Adjunctive Soothing Cream.

Denne er ikke alltid så lett å få tak i i norske butikker lengre, dessverre. Den kan kjøpes hos Lookfantastic, men den butikken er ikke registrert i VOEC (sist oppdatert 19. februar 2024), så her må du betale moms og fortollingsgebyr.

Les innlegget fra 2024 med oppdatert info om VOEC, moms og fortolling.

Et annet alternativ er Avene sin Cleanance Hydra Soothing Cream (annonselenke til Farmasiet).

Les innlegget der jeg sammenlikner disse to fuktighetskremene som passer sammen med reseptbelagte kremer mot akne.

Husk solkrem når du bruker Zalna!

Dette gjelder nok for det meste av reseptbelagte kremer mot akne og annen aknebehandling i tablett-form: Husk solbeskyttelse! Produkter med Tretinoin gjor huden veldig sensitiv for sollys, så det er kjempeviktig å beskytte huden i solen. Dette gjelder for så vidt alle hudpleieprodukter med retinol også.

Jeg bruker helst solkrem som er Svanemerket for å sikre at den er så mild mot huden som mulig. Jeg har opplevd så mange ganger at «vanlig» solkrem svir i øynene i løpet av dagen, men når jeg bruker enten den fra Rudolph Care eller fra Änglamark (fra Coop) så svir den ikke.

Bruk solkrem med minst faktor 50 hver dag, og på dager med mye sol er det best å bruke solhatt eller caps også.

Les innlegget om hvorfor solbeskyttelse er det beste hudpleieproduktet mot rynker

Så om du er plaget med akne, så anbefaler jeg å høre med legen din om det kan være verdt å prøve Zalna!

5 kommentarer

 • Silje Dischington

  Hei, har for 2 uker siden fått skrevet ut zalna sv lege. Har etter oppstart fått svært mye whiteheads, bør jeg unngå eksfoliering? Evt mulighet å bruke en fuktigshetskrem med glykolsyre for å få ekfoliert huden min?

  • Hudpleienerden

   Hei Silje, jeg vet dessverre ikke om du bør unngå eksfoliering eller glykolsyre når du bruker Zalna. Jeg unngår det, og bruker kun milde produkter sammen med Zalna. Men jeg opplevde heller ikke å få whiteheads. Det kan jo være det er forbigående nå mens huden din venner seg til kremen. Håper det bedrer seg om noen uker og at Zalna virker godt mot kvisene!

 • MK

  Hei, kan man bruke eucerin sin krem på ansiktet etter å ha påført zalna, eller vil det påvirke zalnaz effekt ?

  • Hudpleienerden

   Hei! Du kan gjerne bruke Eucerin sin krem etter at du har påført Zalna, men vent i 3-5 minutter for å la Zalna trekke godt inn. Jeg gjør det på denne måten, og har unngått tørr hud, og Zalna virker likevel veldig godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *