Fuktighetskrem til hud som er i behandling med reseptbelagte kremer mot akne Eucerin Avene Hudpleienerden

Fuktighetskrem for deg som bruker reseptbelagte kremer mot akne

Reklame: I dette innlegget har jeg lagt inn annonselenker til Farmasiet.


Har du fått resept fra hudlegen din på krem til behandling av akne, som f.eks. Epiduo, Zalna eller Skinoren? Da lurer du kanskje på hvilken fuktighetskrem du bør bruke sammen med den medisinske kremen mot akne. I dette innlegget deler jeg min erfaring med to kremer laget for nettopp dette formålet. De kaller seg selv for «soothing cream», altså lindrende krem.

Den ene av de to ansiktskremene er blitt ett av mine favorittprodukter som jeg alltid har et lager av i skapet!

Behandling av akne i voksen alder

Jeg var aldri særlig plaget med kviser og uren hud som tenåring. Men mot slutten av tyveårene hadde jeg plutselig konstant kviser. Nye kviser poppet opp før de gamle gikk vekk, og jeg begynte også å få røde flekker i huden der hver kvise hadde vært.

Da ble jeg anbefalt å begynne å bruke Epiduo, en reseptbelagt krem mot akne. Den hadde heldigvis en god virkning. I senere år har jeg skiftet til Zalna, som hadde enda bedre effekt.

Les innlegget om min erfaring med Zalna

Min trofaste fuktighetsvenn fra Eucerin

Når man bruker slike sterke kremer mot kviser kan huden bli tørr og stram. Da jeg hentet ut den første tuben med Epiduo anbefalte farmasøyten en spesiell fuktighetskrem for å motvirke den uttørrende effekten av legemiddelet. Den kremen var jeg så fornøyd med at jeg har brukt den i alle periodene jeg har brukt reseptbelagte kremer mot akne.

Kremen er fra Eucerin og heter Dermo Purifyer Adjunctive Soothing Cream (lenke til Lookfantastic).

*Husk at Lookfantastic er en utenlandsk nettbutikk som per 8. januar 2022 ikke er med i VOEC slik at du må betale moms og fortollingsgebyr.

Les mer om shopping fra internasjonale nettbutikker og VOEC-ordningen i dette innlegget!

Ordet «adjunctive» henviser til at dette er en krem laget for å bruke sammen med reseptbelagte legemidler mot akne, som et supplement.

For å være helt nøyaktig så var det en tidligere formel av denne kremen jeg først brukte, Eucerin DermoPurifyer Adjunctive Hydrating Care SPF30, altså med solfaktor. Men jeg er like fornøyd med arvtakeren.

Dessuten bruker jeg jo alltid solkrem i tillegg uansett. Solkrem er helt essensielt når man er i behandling for akne siden det gjør huden spesielt utsatt. Men jeg synes jo at solkrem er en essensiel del av hudpleien uansett hudtype.

Les innlegget om hvorfor jeg synes solkrem er den beste antirynkekremen du kan bruke!

Test av konkurrent fra Avène

Men så ble det plutselig litt vanskelig å få tak i favorittkremen min. Apoteket sluttet å selge den, jeg fant den ikke i norske nettbutikker og den var i en periode utsolgt fra de utenlandske nettbutikkene jeg bruker.

Da bestemte jeg meg for å prøve tilsvarende fuktighetskrem av merket Avène, som heter Cleanance Hydra Soothing Cream (annonselenke til Farmasiet.no).

En perfekt anledning til å sammenlikne de to kremene til bruk sammen med medisinsk aknebehandling fra Eucerin og Avène!

Fuktighetskrem fra Eucerin eller Avène sammen med aknebehandling?

Konsistens:

Begge kremene er lette og fine i konsistensen. Eucerin sin er litt gulaktig i fargen, mens Avène sin er hvit. Men begge er helt transparente ved påføring.

Sammenlikning Eucerin og Avene Fuktighetskrem til hud som er i behandling med reseptbelagte kremer mot akne Hudpleienerden
Eucerin til venstre, Avène til høyre.
Duft:

Eucerin sin krem er uparfymert. Avève sin krem er i følge beskrivelse på deres egen nettside «mildt parfymert» men det er jeg ikke enig i. Jeg har ingenting imot parfymerte produkter, men denne kremen synes jeg lukter kraftig. Det er en litt kjemisk lukt om det er forståelig, kanskje litt alkohol-aktig, og samtidig litt som en klassisk solkrem. For min del så virker denne duften dessverre ikke «soothing» på meg, snarere tvert imot.

Følelse på huden:

Jeg hadde vanskelig for å komme over lukten av kremen fra Avène, men jeg prøvde den på ansiktet likevel. Begge kremene smøres lett utover, men jeg kjenner jeg er redd for at den fra Avène kan svi i øynene pga. den sterke duften. Kremen fra Eucerin trekker ganske raskt inn i huden, og etterlater den helt matt. Kremen fra Avène ligger litt mer utenpå huden, og glinser en stund. Den trekker inn til slutt, men det tar mye lengre tid enn Eucerin sin krem. Hvis du skal sminke deg, så må du med andre ord vente en del lengre på at kremen skal trekke inn først, dersom du velger Avène sin krem.

Lindring av tørr og stram hud:

Formålet med disse kremene er som sagt å lindre tørr og stram hud. Det føler jeg begge to gjør. Jeg får inntrykk av at Avène sin kanskje er littegranne mer fuktighetsgivende, men Eucerin sin er likevel fuktighetsgivende nok for meg. Og jeg har tørr hud, ikke fet.

Forpakning:

Mens kremen fra Avène kommer i en tube, kommer Eucerin sin i en pumpeflaske. Jeg har en forkjærlighet for pumpeflasker som sies å være litt mer hygieniske siden produktet ikke kommer i kontakt med luft. Dessuten er det enklere å dosere. Men samtidig skal det sies at det er praktisk at tuben fra Avène tar mindre plass i sminkepungen!

Pris:

Priser på nett varierer jo mye, men begge kremene ligger i sjiktet 120 – 180 kroner.

Konklusjon

Som dere sikkert har skjønt, så er Eucerin Dermo Purifyer Adjunctive Soothing Cream fortsatt vinneren for min del.

Hvis du har enda tørrere hud enn meg, kanskje hud som flasser, så er det mulig at Avène Cleanance Hydra Soothing Cream (annonselenke til Farmasiet.no) gir deg litt mer fukt. Men da må du tåle at den har en sterk duft!

Har du prøvd noen andre lindrende fuktighetskremer?


Merknad: Jeg har kun brukt legemidler mot akne i krem-form, ikke tabletter, så jeg vet ikke hvordan disse kremene funker for hud som er i denne type aknebehandling.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *