Solbrun i dag rynkete i morgen - solfaktor er beste ansiktskrem mot rynker

Den beste kremen mot rynker er solkrem

Foto hentet fra Museums VictoriaUnsplash.
Reklame: I dette innlegget har jeg lagt inn annonselenker til Blush.no og Farmasiet.no der du kan kjøpe solkremene jeg skriver om.


Rynkekrem eller anti-age-krem? Jeg grøsser når jeg hører betegnelsen anti-age. Vi kan jo ikke være motstander av aldring. Eldre blir vi så lenge vi lever. Men vi kan selvsagt ønske å gjøre det vi kan for å unngå at vi får flere rynker enn nødvendig.

Mange tenker nok at det å følge en god hudpleierutine morgen og kveld er det beste middelet mot rynker. Men det er det ikke nødvendigvis. Det er nemlig én spesifikk ingrediens i morgenrutinen som er den aller, aller viktigste dersom du har som mål å minimere rynkedannelse.

Vidunderproduktet er solkrem. Ikke dagkrem med solfaktor. SOLKREM.

Årsaker til at vi får rynker

Alle får vi rynker med årene. Det er ikke til å komme unna. Flere faktorer påvirker rynkedannelsen. Mye er genetisk, så det kan man ikke gjøre noe med. Hver enkelt persons naturlige biologiske aldringsprosess er på en måte programmert på forhånd. I tillegg jobber tyngdekraften mot oss, og gjør at huden vår etterhvert begynner å henge.

Andre faktorer derimot kan vi ta hensyn til for å prøve å senke forekomsten av rynker – til en viss grad. Vi har dermed et visst manøvreringsrom vi selv kan gjøre noe med, men man kan ikke vite hvor stort dette manøvreringsrommet er. Dermed blir alt man gjør omtrent drevet av føre-var-prinsippet.

Mitt beste tips mot rynker

Foruten å la være å røyke (det går jeg ut fra du ikke gjør!) så er det aller viktigste å beskytte huden når du er ute i sollys. Solen fører nemlig til det som kalles fotoaldring – rynker grunnet UV-stråler.

Man forebygger rynkedannelse best ved å unngå overdrevet soleksponering av huden og ved å bruke solbeskyttelse.

Hudlege Tor langeland, Store medisinske leksikon

Det er klart at vi i Norge ikke bli utsatt for solstrålene på samme måte som mange andre steder i verden. Likevel foretrekker jeg å bruke solfaktor når jeg skal ut når det er lyst ute. Så lenge du finner en solkrem du trives med så vil det ikke føles som et ork å bruke den hver dag. I tillegg bruker jeg hatt når jeg er i solen om sommeren, men det er også for å unngå solstikk.

Her er to solkremer for ansiktet som jeg liker å bruke: Sun Face Cream fra Rudolph Care (annonselenke til Blush.no) og Sun Face Fluid fra Cliniderm (annonselenke til Farmasiet.no). Begge er med solfaktor 50.

Sun Face Cream fra Rudolph Care og Sun Face Fluid fra Cliniderm, begge med solfaktor 50 hjelper å minimere dannelsen av rynker.
Til venstre: Rudolph Care sin Sun Face Cream. Til høyre: Cliniderm Sun Face Fluid.

Kremen fra Rudolph Care (annonselenke til Blush.no) er svært fuktighetsgivende og behagelig å bruke. Men på varme dager blir denne for fet for meg slik at ansiktet glinser hele dagen. Velger du kremen med faktor 30 er den litt lettere i konsistensen. Jeg vil også rose kundeservicen til Rudolph Care som sendte meg en ny tube da jeg oppdaget at den jeg hadde kjøpt var harsk eller utgått (den luktet merkelig).

Kremen fra Cliniderm (annonselenke til Farmasiet.no) er veldig flytende i konsistensen, og man føler seg litt hvit i huden med det samme den påføres. Men jeg føler at den raskt trekker inn, og gir et matt underlag som passer fint for sminke.

Uttrykkslinjer, smilerynker og sovelinjer

En annen faktor som spiller inn er ansiktsmimikken din som etterhvert gir deg uttrykkslinjer. Mimikken kan du til en viss grad jobbe med, for eksempel ved å passe på å ikke myse og rynke pannen når du jobber foran PCen (databriller kan dermed virke mot rynker!) og bruke solbriller når du er ute i solen. En solhatt vil her kunne være flerfunksjonell! Men jeg vil ikke gå så langt som Kim Kardashian og anbefale å la være å smile for å unngå smilerynker.

Man kan også få sovelinjer i ansiktet om man sover på siden eller magen. En trend for tiden er hodeputer i silke som sies å minimiere sjansen for å få slike sovelinjer. I tillegg skal den ikke slite på håret ditt slik som hodeputer i bomull kan gjøre. Jeg har ikke erfaring med silkehodepute selv, har du?

Kilder:

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *