Karmameju Sun Face Cream SPF 30 solkrem med fysisk filter Hudpleienerden.no

Test: Karmameju solkrem med fysisk filter

Foto hentet fra Museums Victoria på Unsplash.
Reklame: I dette innlegget har jeg lagt inn annonselenke til Blush.no der du kan kjøpe solkremen fra Rudolph Care som jeg nevner.


Da jeg var i København for noen år siden, ble jeg kjempepositivt overrasket over å finne sulfatfri sjampo og silikonfri balsam på badet. En skikkelig god håndkrem sto der og. Det var noe for en kresen hudpleienerd!

De velduftende produktene var av det danske merket Karmameju.

Da jeg kom tilbake til Norge, oppdaget jeg at de solgte merket på Illums bolighus, og jeg la merke til at de hadde solkrem med fysisk filter til ansiktet, Karmameju Sun Face Cream SPF 30.

Den ville jeg prøve!

Karmameju Sun Face Cream SPF 30 kommer i en elegant, praktisk og ikke minst hygienisk pumpetube.

Jeg brukte allerede Rudolph Care sin svanemerkede ansiktssolkrem med solfaktor 50 (annonselenke til Blush.no) som jeg liker godt, men hadde lyst å teste ut en solkrem med fysisk filter. Rudolph Care er for så vidt også et dansk merke.

I dette innlegget skriver jeg om solkremen fra Rudolph Care.

Siden jeg var så fornøyd med de produktene jeg fikk på hotellet i Danmark, hadde jeg store forventninger til Karmamaju sin solkrem med fysisk filter. Den koster 389 kroner hos Illums, men i det minste inneholder den 50ml, som er mer enn en del andre solkremer på markedet.

Hva er solkrem med fysisk filter?

LHL Astma og allergi forklarer forskjellen på kjemiske og fysiske filtre på denne måten:

Partikkelfilter (fysiske filtre): Blokkerer strålene når de når huden (reflekterer disse). De blir liggende utenpå huden som et tynt lag (for eksempel titandioksid og sinkoksid).
Kjemiske filtre: Omdanner UV-strålene til uskadelige bølgelengder mens de selv nedbrytes. De absorberes av huden og kan virke allergifremkallende eller irriterende når de utsettes for UV-lys og er nødvendig for å få tilstrekkelig UVA effekt.

LHL Astma og allergi

Grunnen til at jeg ble nysgjerrig på solkrem med fysisk filter i utgangspunktet, var at jeg opplevde at en del solkrem sved i øynene mine. Særlig skjedde dette om det var varmt og jeg begynte å svette. Og i varmen har man jo gjerne på seg solkrem!)

Da jeg begynte å undersøke temaet litt, så ble jeg også mer opptatt av at solkremen jeg bruker ikke skal inneholde kjemikalier som kan være skadelige eller allergifremkallende. Jeg prøver å bruke solkrem i ansiktet hver gang jeg går utenfor døren, så huden min blir jo utsatt for store mengder solkrem. Desto viktigere tenker jeg det er at den er sunn for hud og kropp. Les gjerne mer om solkrem og helse hos LHL Astma og allergi eller Astma- og allergiforbundet.

Les mer om hvorfor jeg synes solkrem er den beste kremen mot rynker i dette innlegget!

Test av Karmameju sin solkrem med fysisk filter

Karmameju Sun Face Cream SPF 30 er rik i konsistensen, og har en behagelig frisk duft. På nettsiden deres skriver de at den dufter av sitrus, peppermynte og lavendel.

Karmameju Sun Face Cream SPF 30 er nokså rik i konsistensen.

Som med all solkrem, er det viktig å påføre nok produkt. På bildet ser dere mengden man får ved to pump fra beholderen. Etter å ha smurt det utover ansiktet, følte jeg at jeg trengte et halvt pump til.

Gir Karmameju Sun Face Cream SPF 30 «white cast»?

Det som er med mange solkremer med kun fysisk filter, er at de etterlater seg en hvit hinne på huden. På barn er det gjerne praktisk å se hvor man har påført solkrem, men for oss voksne er det ikke helt ønskelig å se ut som om man har brukt hvitt pudder i ansiktet.

Så gir Karmameju sin solkrem med fysisk filter et slikt såkalt «white cast» på ansiktet?

Det er sikkert forskjellig fra hudtone til hudtone, men for min egen del, så føler jeg meg litt lilla i ansiktet etter at den er påført. Jeg er nokså lys i huden med tendens til å bli litt rød. Så jeg føler litt behov for å ta på litt pudder for å motvirke dette lillaskjæret i huden.

Konklusjon

Jeg hadde veldig lyst å like Karmameju sin solkrem med fysisk filter, men dessverre har den blitt stående i skapet mitt, mens andre solkremer har blitt oppbrukt. Duften er nydelig, men jeg liker ikke å føle at jeg er nødt til å sminke meg over solkremen for å få normal hudfarge.

Når det er sagt, så finnes denne solkremen med farge også, så den gir nok ikke et slikt lillaskjær i huden. Men da blir produktet også et litt annet, en BB-krem.

Hva med deg, bruker du Karmameju sine solkremer med fysisk filter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *