ung mann som ser seg i speilet

Spør Hudpleienerden: Mann (30) ønsker tips til ansiktskrem

Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker til Med24.no og Lyko.no, men alle anbefalinger er mine egne! Dersom du kjøper noe via en lenke til en av disse nettbutikkene får jeg en liten provisjon. Du betaler så klart ikke noe ekstra.

Foto: Andrea Piacquadio på Pexels


I denne spalten deler jeg spørsmål jeg får inn, og min tilbakemelding til innsenderen. På den måten kan tipsene kanskje komme flere til nytte!

Hudpleieprofilen

En ung mann som snart fyller 30 tok kontakt fordi han ønsker å begynne med ansiktskrem. For øyeblikket har han ingen hudpleierutine, men er flink til å smøre seg med solkrem i sommermånedene. Jeg begynte å lure på om det var en slags 30-års-krise som medførte denne nyfunnede interessen for hudpleie, men det viste seg at målsetningen ikke var spesifikt å bekjempe aldringstegn.

Målsettingen er rett og slett å ha ren og sunn hud i ansiktet.

Mann, 30

Hva er vel en bedre målsetning enn det?

Innsenderen har ikke utfordringer med urenheter og synlige porer, og opplever heller ikke tørrhet eller at huden strammer. Han har skjegg.

Hudpleienerden svarer

Ikke tid til å lese detaljene? Gå rett til den anbefalte hudpleierutinen.

Siden innsenderen ikke tidligere har fulgt en hudpleierutine, er det viktig at den er enkel og føles overkommelig å gjennomføre. I tillegg har han skjegg, noe som må tas hensyn til.

Jeg vil i dette tilfellet anbefale en enkel, uparfymert fuktighetskrem fra Eucerin, UltraSENSITIVE Soothing Care Normal to combination skin (annonselenke til Lyko).

En krem i pumpebeholder er hygienisk og enkel å dosere. Dette gjør den praktisk å bruke for en som ikke er vant til ansiktskremer. Det er også en fordel at kremen har lav risiko for å svi dersom den kommer i kontakt med øynene pga. trening eller at man gnir seg i øynene. Grunnen til at jeg tar dette med i betraktningen er at en slik negativ opplevelse kan føre til at man slutter å smøre seg.

Når man har skjegg kan det være vanskelig å få ansiktskremen helt inn til huden. Da er det gjerne praktisk å bruke en olje. Jeg anbefaler (i samråd med min mann!) at innsenderen bruker The Ordinary sin organiske kaldpressede Rose hip seed oil (annonselenke til Lyko) om kvelden og eller når han føler behov for litt ekstra fukt eller pleie.

En annen fordel er at nyperosefrø-olje (altså rose hip seed oil på norsk) har et naturlig innhold av vitamin A (og andre godsaker), som til en viss grad kan motvirke synlige aldringstegn (selv om ikke dette var noe innsenderen bekymret seg for).

Kjøper du kremen og oljen hos Lyko er du rett under 300 kr, som er grensen for gratis frakt. Så kjøp gjerne to stk. krem med det samme eller noe annet for å komme over grensen.

Selv om forespørselen gikk spesifikt på ansiktskrem, så vil jeg også veldig gjerne anbefale en rens. For de av dere som følger bloggen, så er det nok ingen overraskelse hvilken rens jeg vil anbefale: Bioderma sitt miscellærvann Sensibio (annonselenke til Med24.no, som for tiden har beste pris på ansiktsvannet).

Ansiktsvannet påføres med en bomullsdott om kvelden for å fjerne smuss fra dagen som har gått, og eventuelt også om morgenen. Bruker man sminke, så fjerner denne sminken også. Jeg er veldig glad i bomullsdotter med eksfolierende riller/rutenett, men det er ikke så lett å få tak i. Jeg kjøper noen jeg ble vant til å bruke da jeg bodde i Frankrike fra Amazon.fr, Demak’up Expert. De finnes i vanlige runde ‘pads’, og i litt større, ovale som min mann liker best.

Man kan også kjøpe gjenbrukbare pads som man vasker i maskinen, elle sy eller hekle egne! For en som har skjegg så kan det være et godt alternativ til bomullspads som kan loe dersom de ikke er av passende kvalitet.

Jeg har tidligere skrevet litt om Bioderma Sensibio i innlegget Hva er “skinimalism”?

Hudpleierutine for mann, 30, ‘normal’ hud

MorgenKveld
1) RensVask hendene.

Fukt en bomullsdott med Bioderma Sensibio miscellær-vann (annonselenke til Med24.no) og vask ansikt og hals. (Kan droppes om morgenen dersom rutinen føles for omfattende)
Vask hendene

Fukt en bomullsdott med Bioderma Sensibio miscellær-vann (annonselenke til Med24.no) og vask ansikt og hals.
2) FuktPåfør Eucerin, UltraSENSITIVE Soothing Care Normal to combination skin (annonselenke) over ansikt og hals.

Dosering: 1-3 pump med flasken. Prøv deg frem og se hvor mye ansiktet absorberer. Når man har skjegg kan man trenge litt ekstra.

Påføringstips: Jeg anbefaler å pumpe ut kremen i den ene håndflaten, gni håndflatene sammen, og så bruke begge hender for å smøre inn ansikt og hals.

Tips om solkrem: Ansiktskremen kan etterfølges av eller byttes ut med solkrem, enten bare som sommerhalvåret, eller hele året. I fjor høst oppdaget jeg denne rimelige, svanemerkede solkremen fra Anglamark som jeg kan anbefale!
Påfør The Ordinary sin organiske kaldpressede Rose hip seed oil (annonselenke til Lyko)

Dosering: ca. 1 pipette, men det kommer igjen an på hudtype og om man har skjegg eller ikke.

Påføringstips: Samme metode som for ansiktskremen: gni oljen mellom håndflatene før du påfører oljen med begge hendene over ansikt og hals.

Tilleggstips: Stressdempende hudpleie

Innsenderen sliter for tiden med anspenthet. Da kom jeg til å tenke på den forfriskende og beroligende lavendel-ansiktssprayen fra Mario Badescu. Påføres nå du vil! Ta noen dype åndedrag i samme slengen for å roe ned. Oppbevar gjerne i kjøleskap for en ekstra frisk følelse!

Tusen takk for spørsmålet, og kom gjerne med tilbakemelding når du har prøvd rutinen!

Hilsen Hudpleienerden

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *