Kvinne med linjer på halsen

Det enkle hudpleietipset jeg skulle ønske jeg kunne gitt meg selv som 20-åring

Foto: Kate Hliznitsova på Unsplash


Jeg har vært interessert i hudpleie så lenge jeg kan huske, og begynte tidlig med renseprodukter og fuktighetskremer.

Hvis vi ser bort fra den korte perioden jeg som tenåring brukte sterkt astringerende ansiktsvann fra Clerasil uten at jeg hadde verken fet hud eller særlig mye kviser, så har nok min hudpleieinteresse vært positiv for huden min.

Men litt før jul innså jeg at jeg hele livet har forsømt en viktig del av huden min: halsen.

Plutselig la jeg merke til noen veldig synlige vannrette linjer tvers over halsen. Rynker har jeg fortsatt få av i ansiktet, så jeg ble litt satt ut da disse nyoppdagede linjene på halsen lyste mot meg i speilet. Hva hadde skjedd?

‘Tech neck’ og mobil-linjer

Du har kanskje hørt uttrykket ‘teck neck’? Det betegner de fysiske følgene av at vi i dagens samfunn konstant stirrer ned i mobilen, ned på nettbrettet og ned på den bærbare datamaskinende.

Dette går utover nakke, skuldre og holdningen vår.

Mobilbruken går også utover huden på halsen.

Jeg har ikke funnet et norsk uttrykk for ‘teck neck’, men leser at Hudlege Bjørn Bondevik refererer til linjene som dannes som ‘mobil-linjer’.

Forebyggende hudpleie mot slike linjer på halsen nok enda viktigere for yngre generasjoner, som vokser opp med mobiltelefon, nettbrett og bærbar PC fra de er små.

Har du tid til å pleie ansiktet, har du tid til å pleie halsen

Meningen med dette innlegget er ikke å gi deg som leser nye komplekser. Det er alltid en viss risiko for det når man skriver om slike ting. Linjer på halsen er så klart helt naturlig og ingenting å bekymre seg for!

Grunnen til at jeg deler dette er at jeg selv har jeg satt av tid og penger til å pleie huden morgen og kveld i flere tiår. Det har kanskje du også? Nå som jeg oppdaget disse linjene føles det litt surt å tenke på at jeg ikke inkluderte halsen i hudpleierutinen min alle disse årene. Jeg hadde hørt anbefalingen om å ikke glemme halsen, men jeg tror rett og slett ikke at jeg ikke ville avse de få sekundene ekstra det ville tatt å påføre ansiktskremen videre ned på halsen og øvre del av brystet. Dessuten bruker man jo raskere opp hudkremen på den måten…

Men i dag skulle jeg ønske jeg ikke hadde vært gjerrig på ansiktskremen!

Nei, du trenger IKKE kjøpe dyre spesialkremer mot ‘tech neck’

Nå tenker du kanskje at jeg vil prøve å overbevise deg til å kjøpe spesialkremer for hals og ‘décolleté’ som det så fint heter for hundrevis (kanskje tusenvis??) av kroner.

Absolutt ikke! Jeg tenker at de kremene og eventuelle serum du bruker i ansiktet fint kan brukes på halsen og øvre del av brystet. Det er klart at produsentene ønsker å selge deg flere produkter, og dermed kaster seg over ulike ‘problemområder’ som de påstår trenger særegen pleie, slik som hals og utringning.

Og jeg tenker også at det er bedre sent enn aldri.

Så det er bare å smøre i vei nedover hals og utringning!

… og så kan jeg ikke snakke om forebyggende hudpleie uten å gjenta hvor viktig det er å bruke solkrem! Les mer i dette innlegget.

Smører du deg på hals og ‘décolleté’?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *