Slik bruker jeg tørrsjampo mot fett hår

Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker til nettbutikker som selger tørrsjampoene jeg skriver om. Foto: Element5 Digital på Unsplash


Tørrsjampo har vært en trofast følgesvenn for meg i mange år, men det er først i det siste at jeg har funnet ut av hvordan man egentlig bruker tørrsjampo på best mulig måte. Og tro meg – dette trikset er effektivt!

Den evige kampen mot fett hår

Når håret er fett, så føler jeg meg ikke vel. Det er jeg nok ikke alene om. Men jeg har ikke lyst til å vaske det hver eneste dag! Det er ikke bra for hår og hud, det tar tid, og det er et ork. Og jo oftere man vasker håret, jo raskere føles det fett. Jeg prøver å vaske håret så sjelden som mulig, men jeg synes ikke dette alene er nok.

Derfor sverger jeg til tørrsjampo.

Tørrsjampo mot fett hår: spray eller pudder?

Jeg har prøvd veldig mange ulike typer og merker tørrsjampo opp igjennom årene. Den første jeg brukte var nok Batiste sin tørrsjampospray – Dry Shampoo Original (annonselenke til Eleven.no). Den er veldig lett å bruke, og håret føles straks mindre fett. Batiste sin tørrsjampo gir også litt volum. Dessuten er den veldig rimelig.

Men etter hvert ønsket jeg å bytte til en tørrsjampo uten aerosoldispenser (sånn typisk hårspraybeholder). Jeg følte at pustet inn partikler fra tørrsjampoen som fløy i luften, og i tillegg la det seg som et tynt lag med støv over hele badet.

Etter litt testing av ulike merker – inkludert bruk av maizena tilsatt litt kakao! – så endte jeg opp med å bruke Kisby sin tørrsjampo – Kisby Dry Shampoo Powder (annonselenke til Eleven.no) i flere år. Den gir mindre volum og tekstur enn Batiste sin spray, men funker bra, og gir en ren følelse.

Trikset som endret alt: Forebyggende bruk av tørrsjampo!

Uansett om jeg brukte spray eller pudder, så pleide jeg i alle år å påføre tørrsjampo når jeg så at håret begynte å bli litt fett.

Men det er ikke er den meste effektive måten å bruke tørrsjampo mot fett hår på!

Det jeg nå gjør, er at jeg bruker tørrsjampo i nyvasket hår! Synes du det høres rart ut? Det jeg har oppdaget er at når jeg påfører tørrsjampo rett etter at jeg har fønet håret, så bidrar tørrsjampoen virkelig til å forhindre at håret blir fett. Så det blir som å bruke tørrsjampo forebyggende, for å motvirke fett hår, i stedet for å behandle allerede fett hår med tørrsjampo.

I tillegg har jeg gjerne tørrsjampo i håret om kvelden før jeg legger meg, og samler håret – eller i alle fall luggen – i en klype oppå hodet (sånn at du ikke ligger på hårklypen). En bonus er da at du unngår å få fett fra ansiktskremen eller serum i håret mens du sover. Når du så står opp, så har du luftig og rent hår, og du sparer tid om morgenen!

Min favoritt for øyeblikket er Giovanni sin tørrsjampo, Giovanni, Powder Power 2 in 1 Dry Shampoo & Instant Volumizer (annonselenke til iHerb). Jeg synes den gir fin struktur i håret, litt volum og gjør håret matt.

I det siste har jeg kjøpt denne hos Kinsarvik naturkost i Bergen. (Oppdatering februar 2024: Dessverre informerer Kinsarvik om at dette produktet er gått ut av deres sortiment!)

Den er i pudderformat, med en spiss tut for å fordele i røttene der det trengs. Jeg ser at de nå selger en nyere versjon på iHerb, med ny type beholder. Den har jeg ikke prøvd ennå, så jeg kan ikke si noe om hvordan den fungerer.

Jeg har flere venninner som sverger til Bumble and Bumble sin Prêt-à-powder (annonselenke til lyko.no), som også skal være et kombinert tørrshampoo- og styling-produkt. Den har jeg ikke prøvd selv ennå.

Håper disse triksene kan være til hjelp! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *