Min erfaring med Canoderm mot såre hender og eksem Hudpleienerden

Min erfaring med Canoderm mot såre hender og eksem

Reklame: Innlegget inneholder annonselenker til Farmasiet.no der du kan kjøpe canoderm. I skrivende stund er det her du får den beste prisen på Canoderm. Foto av David Dvořáček hentet fra Unsplash


I det siste har flere i min familie fortalt at de for første gang i livet har fått tørr, kløende hud med sprekker på hendene. Mye håndvask og bruk av alkoholholdig hånddesinfeksjon kan jo dessverre ha den bivirkningen.

Som en som har hatt eksem hele livet, så er det da vidunderkremen Canoderm (annonselenke til Farmasiet.no) jeg anbefaler med det samme. Jeg har prøvd mange håndkremer opp igjennom årene, men ingen har hatt så god effekt som nettopp Canoderm.

Siden det nok er mange som sliter med vonde hender i disse dager, ville jeg skrive om min erfaring med Canoderm i dette innlegget.

Min eksem-historikk

Da jeg var liten hadde jeg mye eksem. Jeg husker ikke særlig noe av den tiden det var som verst fordi jeg var så liten, men jeg har blitt fortalt jeg ble smurt inn med tjæresalve. Det jeg (tror) jeg kan huske, er tjærelukten.

Da jeg ble noen år eldre, var eksemen konsentrert til hendene. Jeg husker hvor slitsomt det var å ta på den veldig fete kortisonkremen om natten (Elocon, het den husker jeg) med bomullshansker utenpå. Til forebygging skulle jeg bruke en fet krem på dagtid. Jeg prøvde Locobase, husker jeg, og en annen med det klingende navnet Unguentum Merck. Men disse var så fete at jeg ikke ville bruke dem uten å ta hansker utenpå, og det var jo ikke noe kjekt for et barn å gå med på dagtid.

Det var om vinteren det var verst. Jeg var flau over de kløende, røde og vonde hendene mine med blodige sprekker i huden på fingerknokene. Da vi ble plassert i hestesko i klasserommet – slik at alle kunne se alle – så trakk jeg hendene inn i ermene på genseren min fordi jeg var redd for at de andre i klassen skulle legge merke til den stygge eksemen.

En tur til hudlegen jeg ikke angrer på

Heldigvis vokste jeg av meg mye av eksemen med tiden. Men huden har forblitt stram, og blir svært lett tørr om jeg er for mye i kontakt med vann. Generelt om vinteren er også huden på hendene mer ømfintlig, og noen ganger kommer kløen og jeg får sprekker i huden. Da trenger jeg noen netter med kortisonkrem for å «komme over kneiken» på en måte.

For rundt 7-8 år siden hadde jeg en dårlig periode med mye kløe. Men jeg var så lei av å bruke Elocon og bomullshansker! Så da googlet meg frem til en nyere kortisonkrem med samme virkestoff (Mometason) som ikke skulle være fet. Den het Ovixan (annonselenke til Farmasiet.no), og jeg spurte hudlegen min om jeg kunne få en resept på denne i stedet.

Det er jeg så glad for at jeg gjorde! Ovixan er veldig lett og behagelig å påføre, og den trekker raskt inn i huden. Ikke noe behov for bomullshansker!

Les eget innlegg om Ovixan her!

Slik er eksemen min i voksen alder. Jeg har god erfaring med Canoderm og Ovixan.
Det er denne typen eksem jeg får nå i voksen alder. Mens den tidligere var mest på fingrene, så er den nå for det meste oppå hånden.

Min gode erfaring med Canoderm

Samtidig som jeg fikk skrevet ut Ovixan, så tipset hudlegen min meg om Canoderm (annonselenke til Farmasiet.no). Etter at jeg oppdaget den, så har jeg svært sjelden hatt behov for å bruke kortisonkrem, noe som er kjempeflott siden kortison bør brukes minst mulig.

Jeg har veldig god erfaring med Canoderm, og anbefaler den som håndkrem til alle som sliter med tørr hud på hendene

Les innlegget der jeg forteller på håndsåpen fra Dr. Bronner som hjelper meg med å holde eksemen i sjakk

Sammenliknet med ‘ordinære’ håndkremer og bodylotion så merker man med en gang at dette er noe annerledes. Jeg synes at Canoderm tørker raskt inn i huden uten at man føler seg fet eller klissete på fingrene.

Samtidig kan man kjenne den fuktighetsbevarende barrieren som det står skrevet om på flasken når man smører seg med Canoderm.

Det er også fint at kremen er uparfymert, synes jeg. Den finnes ikke i mindre tube enn 100g, men for min del passer den likevel i de aller fleste veskene mine. Så jeg har en stor punpeflaske som jeg bruker hjemme, en på kontoret (ikke nå i hjemmekontortid, da) og en tube som jeg tar med meg i vesken.

Canoderm kommer i fire størrelser: Canoderm 100g i tube, Canoderm 210g i tube, Canoderm 380g i pumpeflaske og Canoderm 500g i pumpeflaske (annonselenker til Farmasiet). I skrivende stund koster de henholdsvis 69 kr, 149 kr 269 og 239 kr hos Farmasiet.no.

Canoderm krem 5% fra ACO er definert som et legemiddel, og selges på apotek. Siden 2016 har det også vært mulig å få Canoderm på blå resept.

Har du erfaring med Canoderm?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *