Bilde av 500ml beholdere med curemid og canoderm

Curemid eller Canoderm – hva er forskjellen?

Reklame: Innlegget inneholder annonselenker til Farmasiet.no der du kan få kjøpt både Canoderm og Curemid til gode priser.


Da jeg skulle kjøpe påfyll av Canoderm nå som gradestokken kryper nedover og huden blir tørrere, hadde ikke apoteket mer på lager. Jeg gikk til et annet apotek, og heller ikke der hadde de den store pumpeflasken med Canoderm på lager.

Les mer om min erfaring med Canoderm mot såre hender og eksem i dette innlegget.

Her fortalte farmasøyten at han kunne tilby meg et produkt med akkurat samme virkestoff som heter Curemid. Ok, sa jeg, dersom den virker like bra, så!

Husk at om du har eksem kan du få foreskrevet Canoderm på blå resept!

Curemid – en Canoderm-kopi?

Han fant frem en beholder med Curemid og viste den til meg. Den var forbausende lik Canoderm, både fargevalg, design og selve pumpeflasken, men er av produsenten Avia Pharma, og ikke ACO som Canoderm.

Etter å ha prøvd kremen, og undersøkt litt, så tror jeg faktisk dette er samme produkt!

Samme pris – men flere størrelser på Canoderm

Prisen jeg betalte for Curemid 500 g var kun kr 119,40 siden jeg hadde resept på Canoderm. Uten resept ser jeg at Curemid (500 g) i skrivende stund koster kr. 239 hos Farmasiet.no (annonselenke). Faktisk er prisen for Canoderm (500 g) helt den samme, kr 239, hos Farmasiet.no (annonselenke).

Men Canoderm tilbys i mange forskjellige størrelser (annonselenke til Farmasiet.no) mens Curemid kun finnes i 500 g.

Vær obs på at det kan være store prisforskjeller fra apotek til apotek, og fra nettbutikk og fysisk butikk for samme apotek!

Samme ingredienser

Jeg slo deretter opp begge produktene i Felleskatalogen, og leste igjennom ingredienslistene side om side. De er helt identiske: Canoderm i Felleskatalogen, Curemid i Felleskatalogen.

KREM 50 mg/g: 1 g inneh.: Karbamid 50 mg, triglyserider av middels kjedelengde, polysorbat 60, cetostearylalkohol, hydrogenert rapsolje, propylenglykol, karbomer, dimetikon, fast parafin, glyserolpolymetakrylat, etyl- og metylparahydroksybenzoat (E 214 og E 218), natriumlaktatoppløsning, melkesyre, glyserylstearat, polyoksyetylenstearat, renset vann.

Canoderm og Curemid i Felleskatalogen

Da jeg søkte på nett angående Canoderm og Curemid fant jeg for øvrig ut at det finnes en krem som heter Karbamid Evolan som siden 2020 tilbys som generisk bytte for Canoderm. Jeg har for min del aldri fått tilbud om byttet.

Avia Pharma kjøper ACO Karbamid fra Perrigo

Så fant jeg en pressemelding fra 2020 om at Avia Pharma kjøper ACO Karbamid fra Perrigo, og at produktet skal omdøpes til Curemid.

Men er ACO Karbamid det samme som ACO Canoderm? Det er det som fortsatt er uklart for meg.

I pressemeldingen står det at den gjelder det svenske markedet i første omgang. Kanskje Canoderm heter ACO Karbamid i Sverige? På beholderen står det vitterlig «karbamid» som undertekst. Kanskje dette er starten på en rebrand av Canoderm i Norge?

Mangel på Canoderm 500 g

Da jeg var inne og leste i Felleskatalogen oppdaget jeg at det faktisk er mangel på den store boksen med Canoderm hele høsten 2023.

Skjermdump fra Felleskatalogen

Så en annen teori er at grunnet mangel på Canoderm, så har apotekene tatt inn Curemid som erstatning i en periode. Men som sagt, det virker som produktet er helt identisk! Og designet veldig likt…

Hva med deg, har du prøvd Curemid? Eller vet du mer om forholdet mellom Canoderm og Curemid? Legg igjen en kommentar under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *