Den beste øyenbrynspennen for naturlige øyenbryn

Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker til produktene jeg nevner. Det betyr at jeg får en liten provisjon dersom du handler hos disse annonsørene. Du betaler uansett ikke noe ekstra for varene du kjøper!


Maskara har tradisjonelt vært ansett som det sminkeproduktet som er et ‘must’. Mange vil automatisk velge maskaraen dersom de kun får bruke ett produkt fra sminkepungen. Men jeg synes at brynene er mye viktigere å prioritere enn vippene! Er du enig? Les mer om hvorfor jeg sluttet med mascara i dette innlegget.

Som jeg tidligere har skrevet om her på Hudpleienerden.no, så pleier jeg å farge brynene jevnlig. De er i utgangspunktet litt lysere enn hårfargen min, og i det siste har jeg og fått flere hvite hår som stikker frem…

Innlegg: Slik farger jeg øyenbrynene med Refectocil

Selv om jeg farger øyenbrynene jevnlig, føler jeg behov for å bruke en øyenbrynspenn for å skape en jevnere brynlinje. Før brukte jeg en øyenbrynsblyant til å farge inn «hullene» i brynene, men syntes dette ofte gav et for unaturlig resultat.

Inspirert av microbladingstrenden (tatovering av øyenbrynshår) ville jeg finne en sminkepenn som lot meg tegne tilsvarende tynne, brynsliknende streker for et naturlige og veldefinerte øyenbryn.

Test av øyenbrynspenner for å tegne naturlige øyenbrynshår

Først prøvde jeg Maybelline sin Tattoo Brow Ink Pen (annonselenke til Blivakker.no – 119 kr i skrivende stund). Det er en slags tusj med tre tagger slik at man tegner tre hårliknende streker i hvert strøkmed pennen. Min erfaring var at den ikke gav et så naturlig uttrykk som jeg ønsket. Jeg syntes og den virket litt tørr.

Så prøvde jeg Urban Decay sin Brow Blade (lenke til Lookfantastic.no) men ble ikke fornøyd.

Husk at Lookfantastic.no er en utenlandsk nettbutikk som ikke er registrert i VOEC ennå. Dvs. at du må holde deg under 350-kronersgrensen om du vil unngå å måtte fortolle varene du kjøper. Les mer om VOEC i dette innlegget.

Urban Decay Brow Blade har en tynn, myk tusj-pensel til å lage naturlige hår-streker på den ene siden, og en tynn øyenbrynsblyant i den andre enden. Kanskje jeg ikke kjøpte riktig farge til meg, men jeg synes den gav veldig liten farge for min del. Jeg var ganske skuffet, for jeg hadde høye forventninger til denne.

Den beste øyenbrynspennen for naturlige og definerte bryn

MEN heldigvis er alle gode ting tre, og den tredje øyenbrynspennen jeg prøvde har jeg holdt meg til siden! Det er NYX Lift & Snatch Brow Tint Pen (annonselenke til Blivakker.no).

demonstrasjon av NYX Stach & Lift tegnet på hånden
NYX Snatch & Lift i fargen Ash Brown

Som dere ser på bildet over, så er det lett å tegne hårliknende streker med NYX Snatch & Lift. Jeg pleier kun fylle i brynene der de er litt glisne, slik at brynene blir pent avgrenset på over- og undersiden. I tillegg pleier jeg å bruke en transparent øyenbrynsgel / øyenbrynsmaskara for å få øyenbrynene til å ligge pent på plass hele dagen. NYX sin Control Freak Eyebrow Gel (annonselenke til Blivakker.no) er både rimelig og god – 88 kroner i skrivende stund!

Her ser dere resultatet etter at jeg har påført NYX Snatch & Lift i fargen Ash Brown og NYX Control Freak Eyebrow Gel. Jeg synes i alle fall det gir et naturlig og ryddig resultat!

For å få et godt resultat er det best om du ikke har noe hudpleieprodukt på huden der du skal tegne brynshårene. Hvis huden er fet av produkttester, så opplever jeg at pennen ikke gir så god farge. Min erfaring er at den setter seg mye bedre på helt ren og tørr hud.

Det skal sies at det av og til lekker litt blekk ut når man tar av lokket på pennen, men så lenge du er klar over at det kan hende så er det ikke noe problem. Av og til føles tuppen litt tørr, som om det er lite produkt igjen, men da pleier jeg å tegne noen streker på hånden for å få blekket til å strømme bedre, og så tegner jeg ferdig brynene. Resultatet er så bra at jeg ikke irriterer meg over disse to ulempene med pennen.

NYX Lift & Snatch Brow Tint Pen får du kjøpt i mange norske nettbutikker, så det kan være lurt å sjekke om noen av dem har pågående kampanjer når du skal kjøpe pennen. I tillegg til hos Blivakker.no så finner du den f.eks. hos Lyko.no (annonselenke), Bangerhead.no (annonselenke) og hos Nordicfeel.no (annonselenke). Det er et rimelig produkt og prisen ligger vanligvis på mellom 120 og 180 kroner. Jeg bruker fargen Ash Brown.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *