Farging av bryn hjemme med RefectoCil 1

Farging av øyenbryn hjemme med naturlig resultat

Reklame: Inneholder annonselenker til NordicFeel.no og til Coverbrands.no der du kan kjøpe brynsfarge.


Om det er noe som er utsatt for trender i skjønnhetsindustrien, så er det øyenbryn! Vi har sett alt fra tynne blyantstrek-bryn til dominerende, viltvoksende bryn. For øyeblikket er det visst en slags piggsveis for øyenbryn som er in. De skal være børstet rett oppover, og man bruker enten hårgele eller såpe (!) til å få dem til å ligge på plass, tett klistret på huden.

I dette innlegget kommer jeg ikke til å vise deg hvordan du skal få slike piggsveis-bryn.

Men selv vi som ønsker fine bryn med et naturlig utseende trenger som oftest å gi brynene en hjelpende hånd. Jeg har farget brynene mine i veldig mange år. Særlig etter at jeg sluttet å bruke maskara i 2015 så har brynene blitt ekstra viktige.

Les om hvorfor jeg sluttet med maskara.

Jeg har prøvd mange ulike produkter for øyenbryn: øyenbrynsblyant, øyenbrynspudder i løs og fast form, penner med microblading-effekt (les om min erfaring med pennene fra Urban Decay, Maybelline og min favoritt fra NYX) og øyenbrynsmaskara med og uten farge. Uansett hva jeg har brukt, så er det en fordel for meg å farge brynene. Jeg har ikke usynlige bryn, men de er lysere enn håret mitt. Jeg liker definisjonen som littegranne mørkere bryn gir til ansiktet.

Endring i formelen til Kolokrem

Inntil nylig pleide jeg å bruke Kolokrem i fargen askebrun. Men i fjor merket jeg at konsistensen på Kolokremen ikke lengre var som før. Den var ikke like behagelig å jobbe med. Jeg kontaktet produsenten Midsona og fikk bekreftet at det var gjort noen endringer i formelen grunnet nytt regelverk. De fortalte også at de jobber med en ny formel som skulle lanseres i begynnelsen av 2021.

Jeg vil for øvrig berømme Midsona for flott kundeservice. De refunderte nemlig prisen av kolokrem-pakken jeg ikke var fornøyd med.

Frem til den nye formelen kommer på markedet, så benyttet jeg muligheten til å prøve ut et annet merke brynfarge: RefectoCil.

På fransk betyr cil øyenvipp. Sourcil betyr øyenbryn/øyenbrynshår.

Farging av brynene hjemme med RefectoCil

Her ser dere utstyret jeg bruker til å farge brynene med Refectocil.
Den hvite rørepinnen følger med fargepasten. Den lille penselen og glasskålen hadde jeg fra før.

I motsetning til Kolokrem, så må du kjøpe fargemiddelet og hydrogenperoksiden hver for seg når du skal farge brynene hjemme med RefectoCil. Men til gjengjeld er det mye større tuber, og det kommer til å vare mye lengre. I lengden blir det nokså mye rimeligere.

Jeg kjøpte fargen nr. 3 natural brown. Jeg var redd for at denne hadde varme rødtoner, men det hadde den heldigvis ikke. Hvis man vil kan man kjøpe to farger og blande slik man selv vil.

Du kan velge mellom to typer hydrogenperoksidl: en som er helt rennende (slik som Kolokrem sin) og en som er i krem-form. Jeg valgte krem-formen siden jeg liker å jobbe med en kremete konsistens når jeg farger brynene hjemme.

Produktene jeg bruker til farging av brynene hjemme (lenkene under er annonselenker til NordicFeel.no):

Jeg pleier å blande fargemiddelet og hydrogenperoksiden i en liten glasskål jeg fant i kjøkkenskapet. Anbefalt blandingsforhold står godt forklart i bruksanvisningen.
Jeg pleier å blande fargemiddelet og hydrogenperoksiden i en liten glasskål jeg fant i kjøkkenskapet. Anbefalt blandingsforhold står godt forklart i bruksanvisningen.
Blandingen ser littegranne rødlig ut i skålen, men den gir et veldig nøytralt resultat. Jeg bruker den medfølgende rørepinnen til å blande sammen de to komponentene. Så bruker jeg en liten sminkebørste jeg hadde liggende til å påføre fargen på brynene.
Blandingen ser littegranne rødlig ut i skålen, men den gir et veldig nøytralt resultat. Jeg bruker den medfølgende rørepinnen til å blande sammen de to komponentene. Så bruker jeg en liten sminkebørste jeg hadde liggende til å påføre fargen på brynene.
Slik farger jeg øyenbrynene med refectoCil steg for steg. Her ser du forskjellen på brynene før farging, etter farging og til slutt med litt øyenbrynsblyant for å fylle i de områdene med litt lite hår.

Jeg bruker en q-tip til å tørke vekk overflødig fargemiddel, og forme fargen i den fasongen jeg ønsker at brynene skal ha. Jeg fokuserer på øvre ytterside av brynene for å gi dem et lite løft. Det vil si at jeg legger fargen litt utenfor min egen brynslinje, og farger nok litt ansiktshår. På den måten blir det enda enklere å fylle litt i brynene med øyenbrynspenn, jeg har liksom en liten mal.

Dersom du er vant til å farge brynene med Kolokrem, så er det verdt å merke seg at det går mye raskere med RefectoCil! Jeg pleide å ha Kolokrem på i nærmere 20 minutter. Med RefectoCil tar det under 5 minutter.

Hva er din øyenbrynsrutine? Har du prøvd den nye formelen til Kolokrem?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *