Mine råd mot tørre hender

Tørre hender på grunn av vinterkulde og håndsprit? Denne duoen hjelper deg

Foto: Curology hentet fra Unsplash.
Reklame: Innlegget inneholder annonselenke til Farmasiet.no og Kicks.no.


Mange av oss sliter med tørre hender nå i vinterkulden. Denne vinteren har bruk av håndsprit flere ganger daglig gjort vondt verre, det er det ingen tvil om!

Les innlegget mitt om vintertørr hud og bruk av kuldekrem – bør man egentlig bruke det?

Selv har jeg vært plaget med eksem hele livet, spesielt på hendene. Men etter at jeg fant frem til disse to produktene så har hendene mine blitt så mye bedre!

Når man ser den lilla duoen ved siden av hverandre skulle man tro de selges i samme pakke. Duoen består av:

  1. Dr. Bronner’s Organic Sugar Soap – fuktighetsbevarende såpe som jeg bruker både til håndsåpe og dusjsåpe (annonselenke til Kicks.no).
  2. Canoderm krem 5% karbamid fra ACO – fuktighetskrem med karbamid / urea som kan brukes på hele kroppen (annonselenke til Farmasiet.no)
Dr. Bronner's Organic Sugar Soap og Canoderm krem 5% med karbamid redder tørre hender sammen

Vann og såpe tørker ut huden

Har du kjent at hendene føles som papir etter at du har vasket hendene eller spritet deg med antibac? Min erfaring er at både vann og såpe tørker ut huden. Når jeg bruker ordinær håndsåpe eller dusjsåpe så føles det som om fettlaget som naturlig finnes i huden vaskes bort. Hendene mine blir tørre, såre og de begynner å klø.

Hvis man har sart hud – for eksempel atopisk eksem – bør man bruke minst mulig såpe

Hudlege Jørgen Serup i en artikkel på Forskning.no

Denne vinteren tror jeg nok det er mange som aldri har hatt eksem før som sliter med tørre hender og hud som sprekker.

Vask hendene (og kroppen) med Dr. Bronner’s Organic Sugar Soap

Organic Sugar Soap fra Dr. Bronner’s (annonselenke til Kicks.no) er annerledes. Den er nemlig basert på sukker, og inneholder ikke sulfater, dvs. stoffer som gjør at produkter som såpe, sjampo og tannkrem skummer mer. Andreas og Johan på Barbershop.no har skrevet en veldig informativ artikkel om sulfater SLES og SLS. Selv om sulfater ikke er bevist å være så farlige som mange på nettet vil ha det til, så er det sikkert at de kan ha en uttørrende effekt på hud og hår.

Dr. Bronner's Organic Sugar Soap Lavendel hjelper mot tørre hender

Dr. Bronner’s Organic Sugar Soap kommer i mange dufter, men min favoritt er og blir lavendel. Mange blir litt betuttet over å se at såpen faktisk er brun på farge når den kommer ut av flasken (karamellfarget, som produsenten selv så fint kaller den) men det venner man seg fort til.

Jeg har utelukkende brukt Dr. Bronner’s Organic Sugar Soap som håndsåpe hjemme hos meg siden 2013! (Jeg sjekket innboksen min for å se når min første bestilling ble gjort.) Jeg begynte raskt å bruke den også som dusjsåpe. Jeg kan gjerne skrive en mer utfyllende beskrivelse av favorittsåpen min senere dersom dere ønsker det!

Hold på fuktigheten med Canoderm krem 5%

Er Canoderm den beste fuktighetskremen som finnes? Det kan godt være!

Det var hudlegen min som tipset meg om Canoderm for rundt 7-8 år siden tror jeg (så jeg har faktisk vært tilhenger av Canoderm like lenge som Dr. Bronner!). Etter at jeg oppdaget den, så har jeg svært sjelden hatt behov for å bruke kortisonkrem, noe som er kjempeflott siden kortison bør brukes minst mulig.

Sammenliknet med ‘ordinære’ håndkremer og bodylotion så merker man med en gang at dette er noe annerledes. Jeg synes at Canoderm tørker raskt inn i hendene uten at man føler seg fet eller klissete på fingrene.

Canoderm krem 5% karbamid fra ACO er en fuktighetskrem som virker godt mot tørre hender

Canoderm krem 5% fra ACO selges på apotek (annonselenke til Farmasiet.no). Siden 2016 har det også vært mulig å få Canoderm på blå resept.

Karbamid har evnen til å binde væske, noe som bidrar til normalisering av tørr hud.

Pakningsvedlegget til Canoderm krem 5% – Felleskatalogen

Man kan liksom kjenne den fuktighetsbevarende barrieren som det står skrevet om på flasken når man smører seg med Canoderm. Det føles nok ulikt for ulike folk med ulik hud, for en venninne sier hun ikke liker følelsen av den beskyttende hinnen som Canoderm gir.

Så jeg anbefaler deg å prøve selv for å se hva du synes. Det er uansett mitt aller beste tips for å lidre og motvirke tørr hud på hendene nå i disse antibac-tider!

Har du andre remedier du tyr til for å bekjempe tørre hender nå i vinter? Del gjerne i kommentarfeltet under!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *