Aldri mer sprekker i munnvikene med Avene Cicalfate Creme sprekker i munnvikene med Avene Cicalfate Creme

Slik ble jeg kvitt sprekker i munnvikene

Foto hentet fra JC GellidonUnsplash
Reklame: Dette innlegget inneholder annonselenker til Farmasiet.no, BliVakker.no og Med24.no.


Alle som har hatt sprekker i munnvikene vet hvor smertefullt det kan være. Og når disse sprekkene nekter å gro, så er det lett å bli fortvilet.

Vinteren for to år siden fikk jeg slike fryktede sprekker i munnvikene som jeg ikke klarte å få bukt med. Det var så ille at jeg ikke kunne synge eller ta en bit av en bolle uten at det gjorde vondt. Alt virket som det forverret situasjonen.

Det som var merkelig var at leppene ikke var særlig tørre. Jeg har en leppepomade fra Lavera som jeg er kjempefornøyd med (Lavera Basis Sensitive Lip Balm – kr. 49 hos Med24.no – annonselenke), men den hjalp ikke mot sprekkene i munnvikene.

Les eget innlegg om leppepomade og mineralolje

Jeg prøvde også vidunderkremen fra Elizabeth Arden: Eight Hour Creme (annonselenke til BliVakker.no) til ingen nytte.

Sprekkene i munnvikene sprakk opp igjen og igjen.

Redningen mot sprekker i munnvikene

Heldigvis visste apotekeren råd da jeg fortvilet løp bortom i lunsjpausen: Cicalfate Cream fra Avene (annonselenke til Farmasiet.no).

Kremens innhold av zinksulfat og kobbersulfat virker hemmende på bakterier, mens sukralfat danner en beskyttende hinne over det utsatte området og fremmer helingsprosessen. 

Avene Cicalfate CREAM

Hun forklarte at denne kremen legger seg som en beskyttende hinne slik at huden får bedre forhold for å gro. Munnvikene er jo særlig utsatt siden man hele tiden beveger munnen, enten man snakker eller spiser. Det er grunnen til at når man først har fått sprekker i munnvikene, så er det ikke lett å få dem til å gro.

Tannbleking og sår i munnvikene

Den vinteren jeg oppdaget Avène Cicalfate Creme (annonselenke til Farmasiet.no) trodde jeg det var kulden sin skyld at jeg fikk disse sprekkene i munnvikene. Men i senere tid har jeg fått en mistanke om en annen faktor som kan ha spilt inn.

Jeg har hatt blekeskinner til tannbleking i en del år nå, og bruker dem med Opalesence-blekemiddel om natten. Jeg bruker dem ikke ofte, faktisk sjeldnere enn en kort periode i året. Men forrige gang jeg brukte dem la jeg merke til at jeg begynte å få såre munnviker igjen. Jeg går ut fra at det er fordi man sover med munnen mer åpen når man har blekeskinner oppe og nede i munnen. Selve bleke-gelen kan jo også kanskje virke irriterende på munnvikene.

Uansett, jeg tok frem den lille tuben som fortsatt sto i speilskapet og påførte Avène Cicalfate Creme med det samme. Og det hjalp også denne gangen!

Har du prøvd Avène Cicalfate Creme?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *